Danışmanlık

Maalesef hala kadına karşı şiddet -özellikle aile içinde ve yakın ilişkilerde ve duygusal ilişkilerde – kadınların ve gençlerin hayatları ve sağlıkları için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Hangi kültürden gelirse gelsin tüm kadınlar bu tarz sorunları olduğunda gidebilecekleri ve kendilerine koruma ve çözüm yolları sunabilen kurumlara ihtiyaç duyarlar.

2009 yılından beri Utamara şiddete uğrayan göçmen kadınlara danışmanlık hizmeti sunmaktadır. İsteğe bağlı olarak danışmanlık yüzyüze, telefonla ve anonim yapılır. Tüm özel durumlarda kadınların yanında olduğumuz gibi uzun vadede destek oluruz.

Kadınların sorunlarına kalıcı ve etkili çözümler üretebilmek bizim için çok değerlidir. Bize en çok güç veren ve bizi en çok motive eden yine bir zamanlar kendileri zor durumda olan kadınların güçlenerek, bizimle dayanışma içinde olmaları ve şiddete uğrayan diğer kadınlarla tecrübelerini ve desteklerini paylaşmalarıdır. Bu şekilde kendi kendine yadım eden her kadın Utamara’nın danışmanlık takımının bir parçası olur.

 

Danışmanlık hizmeti sunar ve eşlik ederiz

Tüm kadınlara özellikle de göç etmiş ve sürgün olmuş, göçertilmiş kadınlara

*Zor hayati durumlarda

*Acil ve kriz durumlarında

*Psikolojik sorunlarda

*Hukuki ve sosyal sorunlarda; örneğin velayet, nafaka ve oturum gibi

*Tüm devlet kurumları ve kuruluşlarda

*Aile içi, evlilik içi ve partnerle yaşanan çatışmalarda

*Başlık parası, zorla evlendirmeler ve namus (töre) cinayetleri gibi kültürel dini ve geleneksel temelli şiddet formlarında

 

Gönüllü, ücretsiz ve ilk danışmanlık ederiz.

 

Kadın sığınma evi sosyal ve psikolojik danışmanlık yapan kurumlar ve kadınları korumakla ilgili kurumların aranması, bulunması ve randevu alınması konularında yardımcı oluruz.

 

Danışmanlık hizmetlerimiz için

  • Kasbach’taki ana binamıza gelebilirsiniz

  • Almanya genelinden telefonla arayabilirsiniz.

 

Anadilde ve kültürel hassasiyetleri dikkate alan danışmanlık

Kriz anlarında ve hayati sorunlar söz konusu olunca herkesin kendini anadilinde ifade etmesi, problemlerini ana dilinde anlatması ve çözümler araması çok önemlidir.

 

Bizde bundan dolayı kadınlara kendilerini anadillerinde ifade edebilmeleri için Türkçe, Kürtçe (kurmanci, kırmancki, sorani) İngilizce ve Almanca danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Bünyemizde bu dilleri konuşan çalışanlarımız olduğu gibi aynı zamanda ihtiyaç üzerine randevu sistemiyle tercümanlarla da çalışıyoruz. Arapça, Farsça, Urduca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde tercümanlar mevcuttur. Bu diller dışında ihtiyaç duyulan dillerde tercümanlık hizmeti sağlanmaya çalışılır.

 

Pazartesinden Cumaya kadar 09:00-14:00 saatleri arası bizi arayabilirsiniz. Ayrıca randevü alındığı durumlarda akşamları ve hafta sonlarıda danışmanlık hizmeti verilebilinir.