Bannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur StartseiteBannerbild | zur Startseite
Link zur Seite versenden   Druckansicht öffnen
 

Dernek Portresi

Kadınlar için bir yer

Kadınlar için bir mekan- yaşlarından, uluslarından, sosyal statülerinden, dinlerinden, dünyaya bakışlarından bağımsız tolerans üzerine ve karşılıklı saygıya dayalı bir yer. Çünkü biz barışın hakim olduğu bir dünya ve özgür bir yaşamın yaratabileceğine inanıyoruz.

 

Çözüm geliştirici

Utamara, kadınların farklı sorunlarına uygun çözümler geliştirir. Kadın hakları aktivistleri ve kadın kurumlarının güçlü mücadeleleri sayesinde kadınların hayatını tehdit eden birçok tabu kırılmıştır. Bu milyonlarca kadının hayatını etkilemektedir. Bizim kadınlarla ve çocuklarla yaptığımız eğitim ve kültürel çalışmalarla uzun vadede demokratik hayat tarzının oluşturulmasında bilinç değişiminin ilk temellerini atmaktayız. Utamara kuruluş amaçlarından biri de bu değişim ve dönüşüm sürecinde kendisine düşen rolü oynamaktır.

 

Kendine güven ve karar alma inisiyatifini güçlendirmek

Biz kadınların hayatlarındaki erkek şiddetinin çok çeşitli sonuçlarının kadın dayanışmasının güçlendirilmesiyle aşılabileceğine inanıyoruz. Erkek egemenliğini ve cinsiyetçiliği sadece kadın bakış açısıyla yenebiliriz. Utamara’da bundan dolayı şiddet, baskı ve zorunluluklardan bağımsız kadınların kendine olan güvenlerini ve karar alma süreçlerini olumulu güçlendirecek bir çevre oluşturmuştur. Farklı kültürlerden gelen kadıların burada kendilerini ifade etme, yeniden yaratma ve karşılıklı bir güven ortamı içerisinde birbirlerini güçlendirirler.

 

Kadına karşı şiddetle mücadele

Utamara’nın temel amaçlarından birisi kadınlara karşı her türlü şiddetle mücadele etmektir. Bu amaçla savaş, şiddet ya da sürgün edilme sonucu oluşan her türlü sorunda kadınları destekler ve danışmanlık hizmeti sunarız. Çünkü Utamara´da her şey kadınları koruma çerçevesi üzerinde şekillendirilir. Bunun için Utamara nezdinde bir hassasiyet yaratmak ve kadınlar arasında patriyark şiddete ve toplum kırımlarına karşı kampanyalar yapar

 

Network (iletişim Ağı)

Mümkün olduğunca yerel ve uluslararası farklı kadın kurumları ağları ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalışmak ve çalışmalarımızı ilarletmek için çabalarız. Ayrıca Utamara şiddetin önlenmesi odaklı sosyal kurumların oluşturduğu iletişim ağlarına (Network) üyedir. Böylece her türlü sorunun çözümü konusunda daha etkili, hızlı davranabilir.

Kontakt

Frauenbegegnungsstätte UTAMARA e.V.

In der Stehle 26

53547 Kasbach-Ohlenberg

Tel: +49 (0) 2644 602424

Veranstaltungen

Nächste Veranstaltungen:

Keine Veranstaltungen gefunden